Chaga u prahu ( Inonotus obliquus )

 

ČAGA –Zbog čega i zbog kojih svojstavi ova gljiva može da bude od koristi, i kako je koristimo?
Čaga je izuzetna medicinska gljiva koja raste na drvetu breze. Ona upija najbolje lekovite supstance iz korenja, stabla i grana breze i sadrži preko 200 nutritivnih supstanci. Raste širom Severne i Istočne Evrope, Rusije, Koreje i Kine. Stari Azijci su je primenjivali za održavanje zdrave prirodne ravnoteže, verujući da daje mladolikost, produžuje život i jača imunitet. Najzastupljenija je u tradicionalnoj ruskoj i istočnoevropskoj medicine, širom Kine hiljadama godina.

U najstarijem službenom popisu lekovitih materija, u kineskoj knjizi Shennong Ben Cao Jing je zahvaljujući raznovrsnim lekovitim svojstvima prozvana i „nadmoćnom biljkom. Postala je vrlo popularna u knjizi „Odeljenje za rak“ nobelovca Aleksandra Solženjicina. On je pisao o vlastitom ozdravljenju od karcinoma pomoću čaja od čage nakon neuspešnog lečenja po klinikama. Danas se na čagi sprovode mnoga istraživanja i sve više ljudi otkriva njenu isceliteljsku moć.

Čaga je moćno sredstvo protiv stresa, koji uzrokuje gotovo 90 odsto svih bolesti. U bivšem SSSR-u vlada je naredila svojim sportistima i astronautima da čagu koriste kao adaptogen za poboljšavanje umnih i telesnih sposobnosti.

Najčešće raste u severnim krajevima, gde je temperature i do -40 C. Bere se obično posle 25 godina, kada je najlekovitija. Kroz taj dugi period sazrevanja, lekovite supstance iz čage postaju izuzetno male molekularne strukture, što omogućuje brzu i celovitu apsorpciju u organizam.

Moderna istraživanja pokazala su da je čaga puna dragocenih bioloških aktivnih materija, od kojih neke ne sadrži ni jedna druga biljka. Bogata je aminokiselinama, enzimima, mineralima u tragovima (bakar, selen, cink, mangan, gvožđe, germanijum) zatim mineralima u većim količinama (magnezijum, kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor) kao i vitaminima B1, B2, B5, vitaminom K, vitaminom D2 ili ergosterolom. Čaga je moćan izvor više vrsta polisaharida, beta glukana, triterpena (među njima i lanosterol), sterola, saponina, inotodiola,trametenolične kiseline, SOD enzima i njenog glavnog sastojka betulinske kiseline.

Ona je prirodni borac protiv tumora zahvaljujući betulinskoj kiselini, koja sprečava razvoj raka i uništava kancerogene stanice.

Betulinska kiselina ima svojstvo da uništava već formirane kancerogene ćelije, čuva vitalnost i funkciju zdravih i preventino delije protiv nastanka novih kancerogenih ćelija.

Najmoćnijim oružjem ove gljive smatra se Čagina kiselina, koja normalizuje metabolizam i lekovito deluje na sve organe i tkiva ljudskog organizma. Aktivne komponente u čagi deluju antioksidativno, antikancerogeno, antitumorski, antivirusno, imunostimulativno, analgetski, antiupalno.

Pečurka Čaga je efikasna i pomaže kod:

Bolova u stomaku
Heliko bakterije i kandide
Protiv upala
Kožnih bolesti (psorijaza, ekcemi)
Bolesti kostiju
Onkoloških bolesti
Poboljšanja apetita i sna
Bolesti nervnog sistema (alchajmer, parkins, depresija)
Skidanja lošeg holesterola
Hroničnog umora
On nas štiti od preranog starenja, visokog krvnog pritiska, bolesti srca i krvotoka, hroničnih bolova mišića i zglobova, dijabetesa, slabe cirkulacije, oboljenja bubrega i jetre, povišene masnoće, alergija, plućnih oboljenja, svih bolesti kože, problema prostate itd. Deluje protiv raka dojke, jajnika, maternice, prostate, pluća, želuca, slezine, mozga, leukemije, melanoma i limfoma.Takođe ublažava nuspojave hemoterapije i jača imunitet.

Čaga normalizuje metabolizam i lekovito deluje na sve organe. Ona je moćan adaptogen, što znači da deluje protiv stresa. Čaga uspostavlja ravnotežu celokupnog organizma.
Ublažava bol, zaustavlja grčenje mišića, podstiče uklanjanje soli i toksina iz zglobova, usporava njihovo starenje i razaranje hrskavičnog tkiva.

Gljiva Čaga se melje u prah i pretvara u napitak sličan kafi ili čaju.

Možete je naručiti u pakovanju od 100 grama po akcijskoj ceni od 990,00 rsd
ili u pakovanju od 250 grama po akcijskoj ceni od 1.990,00 rsd.