Kontroverzna Breusova metoda lečenja raka: Totalnu terapiju mnogi smatraju najdelotvornijom na svetu.

Kontroverzna Breusova metoda lečenja raka: Totalnu terapiju mnogi smatraju najdelotvornijom na svetu.

Kontroverzna Breusova metoda lečenja raka: Totalnu terapiju mnogi smatraju najdelotvornijom na svetu.

Autor je knjige ‘‘Rak, leukemija i druge prividno neizlečive bolesti“. U knjizi navodi da je njegovom metodom do 1980. godine izlečeno više od 40.000 bolesnih od raka i drugih teških bolesti.

Rudolf Breus (1899-1990) je naturopat koji je razvio metodu terapeutskog gladovanja poznatu pod nazivom „Totalna terapija“.

Autor je knjige ‘‘Rak, leukemija i druge prividno neizlečive bolesti“. U knjizi navodi da je njegovom metodom do 1980. godine izlečeno više od 40.000 bolesnih od raka i drugih teških bolesti.

Gladovanjem protiv raka

Po Breusu, rak je samostalna tvorevina unutar organizma, kojoj su za rast i napredak nužne belančevine koje se nalaze u čvrstoj hrani, te se, u skladu s tim, može uništiti gladovanjem i unošenjem sokova od organski uzgojenog povrća. Budući da u njima nema belančevina, organizam će ih početi crpeti iz tumora, što će na kraju dovesti do njegove razgradnje.

Iz tog razloga, tokom dijete ne sme se uzimati nikakva čvrsta hrana koja sadrži belančevine. Terapiju uskraćivanja hrane tumorskim stanicama nužno je provoditi 42 dana, odnosno 6 nedelja.

Za to vreme iz organizma će se izlučiti sve nezdrave tvari koje smo u njega uneli hranom, pićem ili disanjem. U drugoj polovini posta započeće razgradnja nezdravih ćelija, a nakon 6 nedelja celi organizam biće potpuno obnovljen.

U cilju lečenja, Breus koristi sokove od korenastog povrća. Terapija koju preporučuje sastoji se u ispijanju 3-5 dcl soka pravljenog od cvekle, šargarepe, korena celera, rotkve i krompira.

Uz to se, zavisno od obolelih organa i tkiva, uzima do 2 litre čajnih mešavina na dan i 2 dcl bistre supe od luka.
Za vreme terapije iz ishrane obavezno treba izbaciti šećer, belo brašno, suhomesnate proizvode i konzervirane namirnice.

Od čega zavisi uspeh terapije

Breus tvrdi da uspeh “Totalne terapije“ može biti znatno umanjen ili doveden u pitanje samo ako se terapija ne sprovodi striktno po njegovim uputstvima.

Terapija takođe neće uspeti ako uz nju primenjujete metode i sredstva kojima se služi službena medicina, a kojima se osim ćelija raka, uništavaju i mnoge zdrave ćelije.

Sokove valja pripremati isključivo od namirnica iz strogo kontrolisanog organskog uzgoja

Naime, korištenjem povrća zagađenog umetnim đubrivom i pesticidima, postigli bismo sasvim suprotno delovanje- umesto čišćenja organizma i ozdravljenja, doprineli bismo njegovom još većem zagađenju i daljnjem razvoju bolesti.

Tokom gladovanja valja obavezno voditi računa o urednoj probavi i po potrebi raditi ispiranje creva (klistiranje), kako razgrađene tvari ne bi ostale u organizmu i izazvale trovanje.

Uz sve navedeno preporučuje se boravak na svežem vazduhu, vežbanje i masaža.

Važno je imati na umu da proces lečenja podrazumeva i negovanje pozitivnog stava, te lišavanje stresa i nezdravih navika koje su znatno doprinele razvoju bolesti.

Rešite se otrova i hemikalija

Breusova terapija nipošto nije tako jednostavna kako bi se na prvi pogled moglo zaključiti. Njegov sok i čajevi samo su deo složenog pristupa lečenju, zbog čega se i naziva totalnom terapijom.

Kako bi se sokom zaista postiglo izlečenje, uz već navedene preporuke moraju se poštovati sva pravila, što znači da se moramo osvrnuti i na uzroke bolesti.

Govoreći o uzrocima bolesti, Breus naročito naglašava štetan uticaj otrova i hemikalija kojima smo okruženi u vlastitim domovima, poput naftalina, sprejeva protiv insekata, veštačkih mirisa za osvežavanje prostora, hemijskih sredstava za čišćenje i sl.

Takva sredstva nužno je izbaciti iz kuće. Naprimer, umesto naftalina Breus savetuje upotrebu lavande, te tamjana, za čišćenje i osvežavanje prostora.

Takođe, savetuje nam da se nikako ne podgrejavamo hranu, da nikako ne koristimo duboko smrznute namirnice, te hemijski tretiranu hranu, kao i onu koja sadrži konzervanse.

Izbegavajte štetna zračenja

Između ostalog, Breus tvrdi da većina obolelih od raka i drugih teških bolesti ima krevet postavljen iznad podzemnih voda i mesta gde se one ukrštavaju.

Zbog toga preporučuje savetovanje s radiestezistom u cilju premeštanja postelje na mesto gde tih zračenja nema.
Osim lečenja raka i drugih teških bolesti, Breusova terapija može se sprovoditi i preventivno.

Podstiče proces čišćenja organizma i jačanja imuniteta, a budući da nema nuspojava, vrlo je preporučljiva i kao kura za smanjenje viška kilograma.

Post ili gladovanje od davnine je poznato kao sredstvo lečenja i duhovnog pročišćenja, a organizovano, uz stručan nadzor, u Evropi se sprovodi od početka 20. veka. Hipokrat, otac medicine, takođe je bio uveren da je gladovanje odličan način za pročišćenje organizma i postizanje optimalnog zdravlja.

Uprkos tome, službena medicina (s izuzetkom Rusije, gde je lečenje gladovanjem priznato i uključuje se u zdravstvenu terapiju), Breusovu metodu lečenja ne prihvata kao delotvornu, a neretko je smatraju i štetnom.

Za takav stav prilično je zaslužna i industrija lekova, ali važno je napomenuti da Breusova terapija, ukoliko se pravilno sprovodi, nipošto nije štetna.

BROJSOVA TERAPIJA – SVE NA JEDNOM MESTU I JOŠ MNOGO RAZNIH SAVET

U ovoj terapiji se radi  o lekovitom gladovanju..Mnoge bolesti koje su do sada bile ne izlečive, sada su izlečive i to u 100% procentu. … Ova terapija služi na prvom mestu u izlečenju karcinoma/raka i traje tačno 42 dana. Kada se završi terapija od 42 dana, onda se isto tako treba pridržavati uputstava sledeća 42 dana, period kada se treba postepeno navikavati na jedenje hrane. Počinje se sa tečnošću, kašice dok se postepeno ne dođe do čvrste hrane….koja treba da bude sirova…Ova terapija se može primenjivati i za čišćenje organizma, i u tom slučaju traje 21 dan+isto toliko privikavanja na hranu. Za vreme Totalne terapije se ne unosi čvrsta hrana, piju se određene čajne mešavine, i sok od povrća-cvekla/cikla, šargarepa/mrkva, celer, rotkva, krompir, znači korenske biljke, koje sadrže sve što je potrebno organizmu da preživi. 

 

 

* RUDOLF BROJS  – BREUSS  –  TERAPIJA PROTIV KANCERA

Rudolf Breuss: „Moj stav je, da se pod lečenjem podrazumeva ispravljanje neispravne funkcije organizma i povratak u stanje potpune neograničene funkcionalnosti, ne uklanjajući njegove delove operacijom ili amputacijom.“

Rudolf Breuss  je bio iscelitelj iz Austrije, učen čovek koji je imao neverovatno razumevanje i ljubav prema ljudima. Rođen 1899 god., svoju pažnju je usmerio na pronalaženje alternativne i nežnije metode, za lečenje kancera i drugih bolesti, od onih koje je nudila konvencionalna medicina. Obična Nemačka knjiga u kojoj je obrazložena vrednost upotrebe voća i povrća napisana pre 300 godina privukla mu je pažnju i odredila njegov rad do kraja života. Breuss je napomenuo da kancer, bez obzira gde se pojavi u telu, hrani se i raste od PROTEINA. On je prema tome došao do zaključka da ukoliko neko ne uzima proteine, za vremenski period koji je utvrđen kao idealan od 42 dana, u toku kojeg će uzimati razne lekovite čajeve i sokove radi detoksikacije, čišćenja i eliminacije toksina iz tela, kancer će izgladneti, biti apsorbovan i naposletku izbačen/eliminisan iz tela na jedan ili drugi način. Ovo radikalno razmišljanje je u to vreme nekolicina medicinskog establišmenta prihvatila, da bi se danas ova terapija primenjivala širom sveta pod nazivom Breuss Kancer Tretman. Sirovo voće i sokovi od povrća su oduvek bili upotrebljavani i preporučivani u prirodnoj medicini kao deo sistema oporavka od mnogih bolesti i hroničnih bolesti. Sirov sok sadrži antioksidante i žive enzime koje je nauka identifikovala kao imperativne delove u svačijoj ishrani ukoliko žele da ostanu zdravi i zadrže odbrambeni sistem koji ih štiti od toksičnosti današnjeg okruženja. Na osnovu ovih okvira Rudolf Breuss je razvio svoj Kancer Tretman, iskorištavajući terapeutske vrednosti sokova od povrća i lekovitih čajeva koji su bili povezani sa lečenjem mnogih vrsta kancera. Breuss mešavina čajeva i specifična mešavina organski uzgajane šargarepe, cvekle, celera, kineske rotkve i krompira činili su čuda za njegove pacijente. Njegova mešavina je obezbeđivala, u tečnom stanju, sve potrebne minerale i vitamine tokom 42 dana posta, dok su se resursi tela upotrebljavali za obračun sa bolesnim tkivom. Brojne ispovesti i svedočanstva izlečenih bili su potvrda da njegov tretman deluje. Ista mešavina Breuss soka od povrća se upotrebljava za sve bolesti, uzimana ili u malo kraćem vremenskom periodu ili sa hranom, u zavisnosti od ozbiljnosti bolesti. Beruss-ova knjiga naglašava lečenje raznih oboljenja – ozbiljnih i onih koje to nisu. Različite vrste kancera, leukemija i oboljenja prostate- čak i povišena temperatura i neplodnost – mogu se izlečiti po Breuss-u!


–  Breuss-ov SOK od povrća sadrži 55% cvekle/cikle, 20% šargarepe/mrkve, 20 % korena celera, 3% sirovog krompira, 2% rotkve. Ovaj sok se zove Breuss-ov sok, ime je dobio po Rudolfu Breussu koji je pokušao da pronađe najbolji sok od povrća za borbu protiv kancera.

 

* KANCER TRETMAN RUDOLFA BREUSSA

Kancer može da živi samo od proteina iz čvrste hrane.

Prema tome ukoliko pijete samo sok od povrća i čajeve u trajanju od 42 dana kancerogeni tumor će izumreti dok će telo nastaviti da funkcioniše dobro. Terapija se može obaviti upotrebom domaćih sokova ili sokova kupljenih u prodavnicama zdrave hrane.


Ne pijte više od pola litre na dan.
Koktel je napravljen od cvekle, šargarepe, korena celera, crne rotkve i krompira.


300 gr. cvekle

100 gr. šargarepe

100 gr. korena celera

Otprilike 30 gr. crnih rotkvica

Krompir nije obavezan osim kod kancera jetre gde ima važnu ulogu.


Pomešaj ovo povrće u sokovnik i odstrani sve što nije sok (gusti deo, talog). Čvrst deo predstavlja podlogu za razmnožavanje kancera. Pre početka tretmana isprobajte jednu četvrtinu litre soka na dan uz normalne obroke. Ovaj sok uzimajte kašikom.

Ne gutajte odmah zadržite ga neko vreme u ustima sa pljuvačkom. Po uputstvu odmah ujutro uzmite jednu i po šolju čaja za bubrege. Nakon toga 30 do 60 minuta kasnije uzmite dve šolje vrućeg biljnog čaja od St. Johns  Wort, od peperminta i limuna. Pola sata do sat nakon toga opet popijte malo soka od povrća, duže zadržite u ustima pre nego što progutate.

15 do 30 minuta kasnije ponovo popijte malo soka od povrća. Trebali bi piti sok 10 do 15 puta tokom jutra ali samo kad želite. Između uzimanja soka od povrća pijte čaj od žalfije/kadulje bez šećera koliko god količinski želite, hladan ili topao.
U podne uzmite jednu šolju čaja za bubrege i ponovo pred spavanje. U toku popodneva možete uzeti nekoliko gutljaja. Svaku tečnost bi trebalo da otpijate u malim gutljajima i dobro da je izmešate sa pljuvačkom. Čaj za bubrege se treba uzimati samo prve 3 nedelje terapije. Tokom cele terapije pijte po jednu šolju hladnog čaja od divljeg zdravca (geranium robertianum) dnevno. Divlji zdravac sadrži malu količinu radijuma. Pijući male količine čaja i soka uporedo stimuliše se lučenje pljuvačke i smanjuje opterećenje creva.


Za kancer kostiju i pluća, pripremite čaj od Plantana, Islandske Mahovine, Bršljana i Lepuha(pitam se da li je to Repuh…? (Pitam se, da li je to Repuh, tako je u Bosni zovu, biljka koja raste pored puteva, po baštama, ili je to nešto drugo, dobro proverite). Nema veze ako te biljke ne možete sve nabaviti.

U roku od 10 minuta popijte ovog čaja koliko možete više, što više to bolje. U slučaju tuberkuloze uzmite i kašiku semena od platana sa malo vode ili čaja.


U toku cele terapije ne bi ste trebali unositi u organizam ništa osim soka od povrća i čajeva. KRAJ

 

* TEKST O BROJSOVOJ METODI I KAKO JE KORISTITI

‘Terapija po Brojsu traje 42 puna dana i sastoji se od mešavine sokova koja se uglavnom sastoji od cvekle/cikle, šargarepe/mrkve, celera, rotkve i krompira. Pre stvarnog gladovanja propisuje 1/4 l mešavine ovih sokova uz obaveznu kombinaciju odgovarajućih biljnih čajeva (čaj za bubrege, čaj od žalfije/kadulja-obavezno, čaj od zdravca i čaj od nevena).


Čajevi se piju neograniceno, a sok najviše 1/2 l dnevno. Sok se sprema na sledeći nacin-3/5 soka od cvekle, 1/5 od šargarepe, 1/5 od celera uz nešto malo soka od rotkve i soka od jednog krompira veličine jajeta, npr. 300 g cvekle, 100 g šargarepe, 100 g korena celera i oko 30 g rotkve (sokovi) i krompir je jako važan naročito kod raka jetre. Sve povrće cedi se aparatom za cedjenje sokova, a zatim se sok pasira kroz gustu cediljku za čaj ili lanenu krpu, jer u 1/4 l soka biće bar jos jedna supena kašika taloga, koji se treba odstraniti. Taj talog se tesko pije, a služi i kao hrana raku, jer rak živi samo od čvrste hrane koju čovek u sebe unese, tako da, ako 42 dana pijemo samo sokove od  povrća, tumor se povlači i nestaje. Pacijenti za to vreme oslabe, gube na težini 5 do 15 kg, ali se dobro osećaju, a za sam život je dovoljna 1/8 ili 1/4 ovog soka, a najviše se može uzimati 1/2l dnevno. Treba ga piti po jednu supenu kašiku polako, ne gutati odmah, sačekati da se sok dobro izmeša sa pljuvačkom. Dodatno se moze uzimati po jedan gutljaj rasola od kiselog kupusa.

Ujutro treba popiti pola šolje čaja za bubrege, 30 do 60 minuta kasnije 1-2 šolje toplog čaja od žalfije/kadulje sa kantarionom, nanom i matičnjakom. Posle sledećih 30 do 60 minuta uzeti mali gutljaj soka, ali ne progutati odmah nego ga dobro smešati sa pljuvačkom. Posle oko  15 do 30 minuta opet mali gutljaj soka. U toku popodneva sok treba uzimati oko 10-15 puta i to samo kad osećamo glad. U međuvremenu uzimati čaj od žalfije -može hladan i koliko god želimo, ali su svi čajevi za vreme terapije bez šećera! U podne samo 1/16litra (pola šolje) čaja za bubrege a tako i uveče, pre odlaska na spavanje. Čaj za bubrege se pije u prve tri nedelje! Čajevi se takodje piju gutljaj po gutljaj.’

 

 

* EVO JOS JEDAN SAVET, BROJSOV SOK I DIJETU MOŽETE KORISTITI U SVRHU PREVENTIVE, A NE SAMO U LEČENJU.
LJUDI KAŽU „BOLJE JE SPREČITI NEGO LEČITI“…:)

 


BROJSOVA DIJETA

Sirovo voće i povrće su oduvek preporučili u prirodnoj medicini, zbog oporavka od raznih bolesti.

Sirov sok sadrži antioksidante u ishrani.

Ukoliko želimo da ostanemo zdravi i sačuvamo imuni sistem u dobrom stanju primenjujemo ovu dijetu. Rudolf Breuss razvio je svoj kancer tretman-iskorišćavajući vrednost sokova od povrća i lekovitih čajeva, koji su povezani sa lečenjem mnogih vrsta kancera. Breuss je napomenuo da kancer živi i raste od proteina. Za vremenski period od 42 dana, u toku kojeg se uzimaju lekoviti čajevi i sokovi radi detoksikacije (kancer će biti apsorbovan ili će izgladneti). Još i danas se uzima njegova mešavina soka od povrća sa kraćeg vremenskog perioda u zavisnosti od ozbiljnosti bolesti.

 

Breuss-ov sok od povrća sadrži: 55% cvekle20% šargarepe20% korena celera3% sirovog krompira2% crnih rotkvica

Terapija se obavlja domaćim, prirodnim sokovima ili kupljenim u prodavnici zdrave hrane. Ne treba piti više od pola litre na dan. Po sastavu izraženo u gramima izgleda na sledeći način:
300 g. cvekle
100 g. šargarepe
100 g. korena celera
20 g. krompira
30 g. crnih rotkvica
Pomešati ovaj sastav u sokovnik i gusti deo-talog treba odstraniti. Čvrsti deo predstavlja kao podloga za razmnožavanje kancera. U početku uz normalne obroke piti 250 ml. soka na dan. Sok treba uzimati kašikom, neko vreme držati u ustima, ne treba ga odmah progutati. Nakon toga sledi čaj od peperminta i limuna, kasnije opet sok od povrća. Izmedju uzimanja soka od povrća pije se čaj od žalfije bez šećera, količina je neograničena. Posle podne isto idu čajevi i sok od povrća u malim količinama dobro izmešati sa pljuvačkom.

Tačnu terapiju određuje lekar, uz strogu lekarsku kontrolu. Vremenski period korišćenja ove dijete zavisi od bolesti ili se koristi kao prevencija, zatim za jačanje imunog sistema.

Za preventivnu svrhu i za jačanje imuniteta Breuss-ov sok od povrća se koristi uz redovnu zdravu ishranu, kao dodatak dva puta u toku dana, bar 2-3 meseca redovno svaki dan.Tada nisu potrebni nikakvi drugi suplementi.

 

 

* OVAJ DOLE PRILOG JE POSEBAN SAVET ZA ZDRAV ŽIVOT I NIJE POVEZAN SA BROJSOVOM TERAPIJOM, ALI JE VRLO KORISTAN I LAKO PRIMENLJIV U SVRHU PREVENTIVE I LEČENJA

– BLOG – UPUTSTVO ZA SAMOIZLEČENJE I ZDRAV ŽIVOT –Dr. Sladjana Velkov

http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2011/12/20/uputstvo-za-samoizlecenje-i-zdrav-zivot-dr-sladjana-velkov-2/

 

* OVDE IMA DOBRIH SAVETA ZA SVE PA SAM ETO, STAVILA I OVAJ LINK

http://vegan.editboard.com/t377p60-totalna-terapija-rudolfa-brojsa

– EVO I MOJ ALBUM SA FACEBOOK SA RAZNIM SAVETIMA – NADAM SE DA VAM JE DOSTUPAN

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2961229663770.140375.1052407793&type=3

 


– SLIKE SA ZIDA – BROJSOVA METODA

http://www.facebook.com/photo.php?

 

Related Posts