Bela imela – Viscum album

Bela imela – za poboljšanu funkciju srca i stalan nivo holesterola u krvi

BELA IMELA  – VISCUM ALBUM kapsule su proizvod na bazi ekstrakta herbe bele imele, namenjen poboljšanju funkcija srca i održavanju fiziološkog nivoa holesterola u krvi.

Kako deluje bela imela?

Mnoge studije dokazuju da viskotoksini iz imele rastvaraju opnu malignih ćelija i tako ih razaraju. Takođe sastojci lektini deluju kao citostatici i zaustavljaju rast tumorskih ćelija.

Bela imela je privukla pažnju istraživača kada je otkriveno potencijalno antikancerogeno delovanje. Profesor Roland Grosman-Maticek, sa univerziteta u Hajdebergu je izvršio istraživanje, koje je pokazalo da bolesnici od raka, koji su koristili homeopatski lek ISCADOR na bazi imele, živeli su  barem 40 % duže od onih koji nisu. Inače lek ISCADOR je uvršten u redovnu terapiju protiv kancera u Nemačkoj.

Pakovanje od 60 kapsula

CENA 2.490,00 DINARA

Kada se bela imela koristi?

Utvrđeno je i to da bela imela olakšava bolove i smanjuje neželjene posledice izazvane hemoterapijom. Takođe pomaže kod brojnih tegoba. Reguliše krvni pritisak i puls, sprečava arteriosklerozu, srčane smetnje, napade angine pektoris. Bitan je sastojak BioCapillary kapi za bolju cirkulaciju i tajna tako dobrog delovanja ovih kapi na jačanje slabog krvotoka.

Bela imela je prirodni lek protiv glavobolja, vrtoglavica, teskobe, zamora, straha, gubitka volje i slično. Ima  i diuretičko delovanje, pospešuje mokrenje, pa je vrlo korisna u slučajevima zadržavanja mokraće, reume, mokraćnih kamenaca, bubrežnih tegoba i sl. Kao i u prošlosti, i danas se koristi protiv epilepsije, histerije, hroničnih grčeva, astme, spoljašnjeg i unutrašnjeg krvarenja.

Osim toga delotvorna je i kod degenerativnih upalnih bolesti zglobova, skleroze, klimakteričnih tegoba, čisti krv, podstiče rad gušterače /pankreasa/, pomaže kod nesanice. Snažno podstiče metabolizam, pojačava rad organa za varenje i sprečava zatvor. U svakom slucaju bela imela pročišćava organizam i pomaže da se borimo protiv raznih bolesti. Pomaže i  kod  normalizacije lučenja žuči. Ne samo što snižava nivo šećera u krvi već i deluje na pankreas, a samim tim i na uzrok dijabetesa. Jača imunitet.

Američki naučnici su utvrdili da bela imela spada u grupu biljaka sa antivirusnim delovanjem. Testovi su rađeni sa virusima gripa i herpesa i rezultati su bili vrlo ohrabrujući. Kod žena ublažava reproduktivne problem, pomaže kod neplodnosti, reguliše menstruaciju i eliminiše bolove, kao i simptome menopauze., a kod erektilne disfunkcije poboljšava libido.

U narodnoj medicini se koristi kod povišenog krvnog pritiska, kod reume, i kao pomoćno sredstvo u terapiji tumora. Takođe se bela imela  koristi i u lečenju steriliteta. To verovatno ima veze sa tim što  su plodovi imele puni tečnosti koja podseća na spermu (stari Grci  su verovali da je imela kosmičko seme). Primećeno je da deluje na krvne sudove što objašnjava upotrebu imele u narodnoj medicini protiv proširenih vena.

Ograničenja u upotrebi

Ova otrovna biljka je lekovita u malim količinama, pa se ne preporučuje njeno sirovo korišćenje na “svoju ruku”, već isključivo u prerađenom obliku i u dogovoru sa lekarom. Preparate od ove biljke ne bi trebalo da koriste trudnice i dojilje, a ne smeju ni da se uzimaju zajedno sa lekovima za srce. Bela Imela se ne preporučuje i  ljudima koji boluju od side ili tuberkuloze. Takođe, ne koristi se imela sa hrasta, jer je otrovna, a ona se prepoznaje po žutim bobicama. Uglavnom se koriste gotovi preparati, ređe kao čaj.

Pakovanje od 60 kapsula

CENA 2.490,00 DINARA

SERTIFIKAT MINISTARSTVA ZDRAVLJA